Pakistan


Update noodhulp watersnoodramp

Eind augustus kregen we bericht dat het gehele OM dorp is geëvacueerd. Door aanhoudende regens staat het water meer dan een meter hoog. Update over de overstromingen bij dit project: Klik hier voor de meest recente nieuwsbrief. Hierin staat ook hoe jullie kunnen helpen.

Het laatste nieuws van Salim Niamat uit Pakistan.

Overvloedige genade Pakistan

Pakistan is een land, in het 10/40 raam,  van grote tegenstellingen: Arm en rijk, verschillende godsdiensten: moslims, hindoes en christenen. Er is veel christenvervolging. OM werkt onder de onbereikte bevolkingsgroepen.

.

Project Sanghar: Hoe is het begonnen?

In 2011 was er een grote overstroming in Sanghar, dit ligt in het in het zuidoosten van Pakistan in de provincie Mirpurkhas. Operatie Mobilisatie verleende hulp aan de slachtoffers en deed onderzoek naar de behoeftes van de bevolking. Hieruit bleek dat veel mensen gebukt gingen onder schulden en onderdrukt werden door de grootgrondbezitters.

Salim Niamat, leidinggevende bij Operatie Mobilisatie, had een droom om een gemeenschap te bouwen die zelfvoorzienend zou zijn en om de allerarmsten fysiek en geestelijk uit de slavernij te halen.


Het project Sanghar

Operatie Mobilisatie heeft een  stuk land aangekocht om dit te realiseren. Momenteel wonen hier vijf gezinnen. Zij krijgen onderwijs, vaardigheidstrainingen en microkredieten om zelf een kleine onderneming te beginnen. Door dit project kunnen de inwoners van het dorp de Here Jezus leren kennen, volgen en verkondigen.


Toekomst

Bethel bouwt mee aan dit project door Operatie Mobilisatie financieel en met gebed te steunen:

  • Salim Niamat, de veldleider van het project, wordt zendingswerker van onze gemeente
  • De bouw van een gemeenschapsruimte
  • De bouw van meer huizen  voor de mensen die uit de slavernij komen.
  • Het geven van cursussen en Bijbelstudies.
  • Mensen naar economische zelfstandigheid begeleiden.

Wil je op de hoogte blijven of meewerken? 

Als je op de hoogte wilt blijven kun je je aanmelden bij zendingsnieuws@gmail.com

Wil je graag op een actieve manier meewerken aan het project ?  Neem dan contact op met zending@bethel.nl of 0512-335422.

Giften kun je overmaken aan Operatie Mobilisatie Nederland NL13RABO0114232938 o.v.v. projectnummer 0001801529 Sanghar Pakistan


Video update project Sanghar – december 2021 (klik op play)