Familie Schut

Nederland – Vervolgde kerk (sinds 1980)

 

Even voorstellen!

Wij zijn Evert en Nelie Schut. Wij wonen en werken vanuit Nederland voor de vervolgde kerk. Wij informeren je graag over wie wij zijn en het werk dat wij doen!

 

 

 

 

Ons verhaal in het kort

Evert en Nelie zijn sinds 1980 betrokken bij de wereldwijde vervolgde kerk. Evert heeft meer dan 50 landen wereldwijd bezocht en gesprekken gevoerd met gelovigen, kerkleiders maar ook met regeringsleiders, om inzicht te krijgen in welke hulp ‘t meest strategisch en effectief is. Hij is sterk betrokken bij landen in de Golf, op het Subcontinent en in China.
Hij is auteur van de volgende boeken: ‘Staatsgevaarlijke botsing’ [Uitgeverij Barnabas] en ‘Een heilige oorlog tegen de jihad’ [Uitgeverij: Jongboek]. Als coach en debriefer bij Direction is Nelie betrokken bij zendingswerkers wereldwijd (inclusief de zendelingen van de Bethelgemeente), dus bij ieder die via zending zijn/haar bediening uitvoert in complexe en soms gevaarlijke gebieden. Zij heeft in Drachten een kantoor maar reist ook regelmatig om deze doelgroep op te zoeken, ook naar landen waar een vervolgde kerk is. Zij helpt hen die ingrijpende gebeurtenissen hebben meegemaakt bij het verwerken van die traumatische ervaringen. In samenwerking met een Nederlands debriefteam organiseert zij jaarlijks (in december) de ‘Holland Debriefweek’ voor zendelingen (www.direction-coach.nl).

 

Terug naar Home Mijn Bethel