Familie Tollenaar

______________________________________________________________________________________________________

Op 21 augustus 2019 kregen we het bericht dat Co Tollenaar, op 75 jarige leeftijd, onverwachts in Ethiopië is overleden.

Co heeft regelmatig problemen met zijn hart gehad, maar herstelde altijd weer wonderbaarlijk. Maar in de nacht van dinsdag op woensdag is hij in zijn slaap door de Heer Thuisgehaald.

Sinds 2004 was Co lid en zendingswerker van onze gemeente. Hij en zijn vrouw Marja woonden toen al in Ethiopië. Eerst hebben ze daar een gastenverblijf beheerd, maar in 2006 zijn ze gestart met de stichting New Creation. Binnen dit werk richtte hij zich op hulp aan en evangelisatie onder (straat)kinderen, weduwen en oudere mensen in Debre Zeit. Ook ontwikkelde hij landbouwprojecten bij families thuis en op het terrein van hun project. Op verschillende plaatsen heeft hij educatieprogramma’s opgezet.

Co was altijd erg begaan met het lot van de allerarmste kinderen en zette zich hier honderd procent voor in. Tot het einde van zijn leven maakte hij nieuwe plannen. Om deze plannen tot uitvoering te brengen was vaak niet gemakkelijk, maar hij wist te volharden in de strijd en te vertrouwen op de kracht van het gebed! Hierin was hij een voorbeeld voor velen.

Co en Marja hebben zelf geen kinderen mogen krijgen, maar in Ethiopië hebben zij 9 kinderen in huis genomen waarvoor ze hebben gezorgd. Ondertussen wonen er nog 6 kinderen, in de leeftijd van 11 tot 21 jaar, thuis.

Laat ons bidden voor Marja en de kinderen; dat de Here Jezus hun mag sterken en troosten.

De begrafenis heeft 22 augustus jongsleden plaatsgevonden in Ethiopië.

Correspondentieadres: Marja Tollenaar en kinderen, Stal 265, 9205 AM Drachten.

______________________________________________________________________________________________________

Klik hier voor de film van de begrafenis van Co Tollenaar.

 

 

Debre Zeit – Ethiopië (sinds 2001)

 

Even voorstellen!

Wij zijn Co en Marja Tollenaar. Wij wonen en werken in Debre Zeit, Ethiopië. Wij informeren je graag over wie wij zijn en het werk dat wij doen!

 

 

 

 

Ons verhaal in het kort

Sinds december 2001 leven wij in Ethiopië. Wij werkten eerst voor SIM (Serving in Mission) en beheerden een veldplaats in Langano (ca. 300 km ten zuiden van Addis Ababa), bestaande uit een kliniek, school, camping en conferentiecentrum. En wij ondersteunden evangelische kerken in het Langano-gebied. Tevens werkten wij twee jaar als managers van Babogaya-gastenhuis (55 km ten zuiden van Addis Abeba), met meer dan 5000 overnachtingen per jaar. Zending- en ontwikkelingswerkers vanuit de hele wereld kwamen hier om uit te rusten en evt. counseling te ontvangen. De inwoners van Babogaya hielpen wij met geestelijke , financiële, medische en materiële zaken. Sinds november 2006 wonen en werken wij in Debre Zeit (120.000 inwoners, waarvan 10.000 wezen en 2.000 straatkinderen). Er is geen ondersteuning voor straatkinderen in deze plaats. De zorg voor hen is de verantwoordelijkheid van de familie. Straatkinderen (wezen) zijn echter aan hun lot overgelaten. Dit heeft ons diep geraakt en wij geloven dat God ons hier heeft gebracht om dit gat op te vullen. Bij SIM was er geen mogelijkheid om met de straatkinderen aan de slag te gaan. Daarom zijn wij in augustus 2007 ‘New Creation’ gestart. New Creation zorgt voor schoolgeld, boeken, pennen, uniform, van de jongere kinderen die naar school gaan, naast voeding, medische zorg en huisvesting. De kosten probeert New Creation te dekken uit donorbijdragen.

Laatste nieuwsbrief.

Contactgegevens:

 

Inschrijven voor nieuwsbrief familie Tollenaar: via website in deze link, scroll naar button onderaan

 

Fotogalerij: 

 

Terug naar Home Mijn Bethel