Familie Weerheim

Santiago – Chili (sinds 2007)

 

Even voorstellen!

Wij zijn familie Weerheim: Alex en Joke en onze kinderen Suzie, Jeffrey, Dorisa en Sergio, en inmiddels hun partners en onze kleinkinderen. Wij wonen en werken in Santiago, Chili. Wij informeren je graag over wie wij zijn en het werk dat wij doen!

 

 

 

Ons verhaal in het kort

Stichting Los niños de Dios is opgericht om ons werk te ondersteunen. Wij wonen en werken in Santiago de Chile, in de wijk Cerrillos. Cerrillos heeft rond de 79.000 inwoners. In het gedeelte waar wij wonen, is veel aan drugs en alcohol gerelateerde criminaliteit. Er zijn veel éénouder gezinnen en door het ontbreken van een ’thuis’ zijn kinderen vaak tot laat in de nacht op straat te vinden. Er zijn veel tienerzwangerschappen, vrouwenmishandeling en op vrijwel iedere hoek is drugs te koop. Wij hebben bewust gekozen om in deze wijk te gaan wonen, tussen de mensen die worstelen om in het dagelijks bestaan het hoofd boven water te houden.

Na jaren vanuit huis en op straat met kinderen te hebben gewerkt hebben we sinds mei 2014 de beschikking over een gebouw. Het is door Alex ontworpen en gebouwd met behulp van een aantal Chilenen. Het gebouw staat midden in de wijk Las Torres op een voormalige illegale stortplaats die door ons, met behulp van mannen die een programma volgen in een rehabilitatie centrum, is opgeruimd en schoongemaakt. Het gebouw beschikt over een grote zaal, een overdekte binnenplaats, een professionele keuken, kantoor en 4 toiletten. Naast het gebouw is een groot stuk grond waar een begin is gemaakt met de aanleg van een gemeenschappelijke tuin.

 

Contactgegevens:

  • E-mail: fam. Weerheim, a.weerheim@outlook.com
  • Contact Thuisfront: Momenteel heeft de familie Weerheim geen thuisfrontteam.
  • Giften: giften bedoeld voor het levensonderhoud van de familie Weerheim kunnen via Jeugd met een opdracht worden gedoneerd; NL38 RABO 0326 5210 62, t.n.v. Stichting Jeugd met een Opdracht te Heerde, onder vermelding van ‘2847-Straatkinderen Chili’. Giften ten bate van het werk van Alex en Joke kunnen worden overgemaakt naar:
    NL11 RABO 0135 9076 24 t.n.v. Stichting Los Niños de Dios, te Wijk en Aalburg.
  • Website van de organisatieStichting Los Niños de Dios

 

Meest recente nieuwsbriefNieuwsbrief Alex en Joke Weerheim

 

Fotogalerij: 

 

Terug naar Home Mijn Bethel