Schrijf je levensverhaal

Ieder mens heeft een verhaal. De een heeft een indrukwekkende reis meegemaakt, de ander een ziekte overwonnen. Weer een ander ging door een diep dal vol vertwijfeling en eenzaamheid.

Gedurende je leven maak je veel mee. Periodes van blijdschap maar ook van verdriet. Periodes waarin je God aan het werk ziet en periodes van stilzwijgen. Toch heeft deze tijd je gevormd tot wat je nu bent; een kostbare diamant. Geslepen door de liefdevolle hand van de Vader tot eer en glorie van Zijn zoon Jezus Christus.

Heb je altijd al jouw levensverhaal willen schrijven? Dan is deze cursus iets voor jou.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus leer je op een pakkende manier je levensverhaal schrijven. Hoe hou je bijvoorbeeld de rode draad vast? Welke herinneringen zijn relevant? Wat kan je beter schrappen?  Je gaat terug naar de periode vooraf aan je getuigenis, de periode zelf en de afloop. Waar zag je God aan het werk? Welk moment is het meest memorabel? Wat heb je ervan geleerd?

Aan de hand van schrijfopdrachten ga je thuis zelf aan de slag. Je zult zien dat herinneringen je overspoelen zodat je niet meer kunt stoppen met schrijven. Na de cursus heb je een pakkend verhaal geschreven die klaar is om gelezen te worden. Natuurlijks heb jezelf de keuze om je verhaal in boekvorm uit te geven of voor jezelf te houden. Kortom, een cursus waar je niet alleen jezelf, maar juist anderen tot zegen zult zijn.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die door een crisis is gegaan en Gods nabijheid heeft ervaren. Zit je nog middenin een crisis dan is deze cursus uitermate geschikt om alles van je af te schrijven. Je zult zien dat je na de cursus meer grip hebt gekregen.

Cursusduur: 4 avonden (4 & 18 februari, 3 & 17 maart)

Kosten: €20

Minimale deelname 10, maximaal 20

Inbegrepen: cursusmateriaal, consumptie en gezelligheid.

Meenemen: Notitieblok, pen.

Docent: Marijke van Dijk, schrijfster en lid van Bethel

Terug naar Onderwijs

Terug naar Home Mijn Bethel