Pastoraat

Mensen opnieuw verbinden.

Pastoraat betekent nabijheid, in naam van God de ander bijstaan, de ander begeleiden in een proces van heling en verzoening’. In het pastoraat willen we mensen helpen zich te verbinden met God, zichzelf en de ander door een proces van helen, bijstaan, begeleiden en verzoenen. Onze houding in dit proces mag er een zijn van liefde, genade en waarheid; volgeling van Jezus. We streven hierbij naar toename in kennis en vaardigheden van onze medewerkers.

Mensen

Ieder mens is van betekenis. Soms kun je zo het gevoel hebben dat niemand je ziet, je hoort, je opmerkt. God wel, Zijn hart gaat naar alle mensen uit, Hij heeft ieder op het oog. Misschien heb je hele aanwijsbare problemen, zorgen of obstakels in je leven. Komen tot een zelfstandig en verbonden leven gaat meestal niet vanzelf. Je kunt altijd zelf contact met Gemeentezorg opnemen, maar ook je kringleider of oudste inschakelen. We willen graag luisteren en samen een weg zoeken achter Jezus aan.

Ik ben zo blij dat deze pastoraal werker in mijn leven is gekomen. Zonder haar had ik nooit kunnen begrijpen en ervaren dat God onvoorwaardelijk van me houdt“.

 

Gemeentezorg = mensen helpen tot een zelfstandig en verbonden leven te komen.

 

 

Contact opnemen met Gemeentezorg