Ouderen

Ouderen zijn het zilveren fundament van de gemeente.

Ouderenwerk_ouder_wordenZij dragen nog vrucht als ze oud zijn… Psalm 92:15a

Ouderen zijn belangrijk voor de gemeente; ze horen er helemaal bij. We stimuleren dat ouderen zo lang mogelijk mee kunnen doen met de gemeenteactiviteiten, zoals de huiskringen en de kerkdiensten. Daarnaast biedt de Bethelgemeente aan ouderen vanaf 70 jaar aanvullende activiteiten om de betrokkenheid van de gemeente naar ouderen te vergroten. Het ouderenwerk is zo opgebouwd: hoe ouder onze leden worden, hoe meer aanvullende aandacht er vanuit de gemeente wordt aangeboden. Daarnaast kijken we per persoon of deze aandacht voldoende is. Mocht er meer nodig zijn dan is dit in overleg met de pastor mogelijk.

‘Er is nog zoveel, dat ik door kan geven: zoveel aan hoop, aan liefde, aan gebed,

zoveel dat ’t leven waard maakt om te leven; door God wordt niemand aan de kant gezet.’

Alle informatie over het ouderenwerk is ook te vinden in de folder ‘Ouderenzorg in de Bethelgemeente‘. Daar lees je hoe wij de zorg voor alle ouderen boven de 70 jaar in onze gemeente hebben geregeld.


Ouderenwerk_vrouw_stoelBoven de 70 jaar

Ouderenmiddag ‘Jeugd van vroeger’

Elke eerste woensdag van de maand organiseert de gemeente een ouderen-middag. Op deze middag wordt een spreker uitgenodigd en worden er bekende evangelische liederen van vroeger gezongen. Hiernaast is er ruimte voor gezelligheid en ontmoeting. Met kerst is er een grote kerstmaaltijd en in het voorjaar een uitstapje.

Seniorenkring (overdag)

Tweewekelijks organiseren we overdag een kring voor ouderen. Deze kring is toegankelijk voor alle gemeenteleden, maar wordt veelvuldig bezocht door een vaste groep senioren. De kring komt op verschillende plaatsen samen.

Verjaardagskaart

Gemeenteleden boven de 70 jaar ontvangen op hun verjaardag een kaart van de gemeente.


Aanvullend vanaf 75 jaar

Bezoeker van ouderen

Voor gemeenteleden van 75 jaar en ouder, is het mogelijk een vaste bezoeker te krijgen. Dit is een gemeentelid die namens de gemeente regelmatig een bezoekje komt brengen.

Jaarlijkse kerstattentie 

Elk jaar met kerst ontvangen gemeenteleden boven de 75 jaar een kerstattentie.


Ouderenwerk_man_StokAanvullend vanaf 80 jaar

Bezoek door een oudste aan ouderen

Vanaf 80 jaar wordt er een oudste toegewezen aan ouderen. Deze oudste is pastoraal betrokken en komt jaarlijks langs. Tijdens dit bezoek is het ook mogelijk om samen het Avondmaal te vieren.


Aanvullend vanaf 85 jaar

Bezoek door ouderen- en ziekenpastor

Vanaf 85 jaar komt naast de oudste ook de ouderen- en ziekenpastor langs. De ouderen- en ziekenpastor is namens de gemeente verantwoordelijk voor de zorg aan alle ouderen.


Extra zorg voor de ouderen die de kerkdiensten niet meer bezoeken

Het vieren van het Avondmaal

Voor ouderen die de kerkdiensten niet meer bezoeken is het mogelijk om thuis het Avondmaal te vieren. Op aanvraag zal een oudste langskomen om het Avondmaal te bedienen.

Eens per kwartaal vermelding op BethelActueel

Als ouderen de kerkdiensten niet meer kunnen bezoeken worden ze (op aanvraag) op een lijst geplaatst om eens per kwartaal op BethelActueel te worden vermeld, het wekelijkse informatieblad van de gemeente. Zo kunnen gemeenteleden voor de ouderen (blijven) bidden en een kaartje sturen.


Meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze pastor ouderen en zieken via: (0512) 33 54 00.

Contact opnemen met Gemeentezorg