Gemeentezorg

‘Mensen helpen tot een zelfstandig en verbonden leven te komen’

Tjallina den Heijer
Tjallina den Heijer
Hoofd Gemeentezorg

De taakgroep Gemeentezorg wil in verbondenheid met het Bethel huisgezin leden en niet-leden tijdelijk helpen in elke situatie van hun leven. Zodat zij zich zelfstandig bruikbaar weten (voelen) voor Gods Koninkrijk. De kern van alle taken binnen gemeentezorg wordt gevormd door helen, bijstaan, begeleiden en verzoenen. Daarmee dragen we bij aan de relatie met God, zichzelf en de naaste. Zo verheerlijken we Hem en wordt Jezus Christus zichtbaar en zijn we samen een getuigenis in de wereld.

Onze werkwijze hierbij is dat we handelen vanuit onze overtuiging dat alle personen groeien door de liefde, genade en waarheid van Jezus te ontvangen en van daaruit opnieuw te mogen beginnen. Vaak merken we bij deze nieuwe startpositie dat er een tekort is aan vaardigheden, kennis en begrip van de eigen situatie. Dat tekort willen wij aanvullen, door pastorale gesprekken, gebedsmomenten, bezoekjes en door waar nodig praktische (diaconale) hulp te bieden. Steeds vanuit het besef de ander te trainen, te onderwijzen en te laten oefenen om te komen tot een zelfstandig leven, dat God eert en dient.


Contact met Gemeentezorg

Direct zorg aanvragen

Je kunt via deze website direct zorg aanvragen bij Gemeentezorg.

Melden zieken

Het melden van zieken in onze gemeente, eventueel voor vermelding op BethelActueel kan via dit email adres: zieken@bethel.nl.

Email contact

Het is ook mogelijk om contact te leggen met de taakgroep Gemeentezorg voor overige zaken via het email adres: gemeentezorg@bethel.nl.


Informatie over Gemeentezorg

 


Contact opnemen met Gemeentezorg

Terug naar Home Mijn Bethel